activiteiten

menu

activiteiten

tentoonstelling

Kunst rond Koers: 1999 – 2020

AANKOMST IN OUDENAARDE

ERWIN DE BIE

Uiteraard is Erwin De Bie meer dan alleen maar een “wielerkunstenaar”. Zo werd hij ooit omschreven als de “schilder van bizarre schoonheid”. Thema’s in zijn werk zijn o.a. de mystiek en de schoonheid van verval, de muziek van The Beatles, begraafplaatsen, psychologische onderwerpen, zijn helden, zijn invloeden en de dierenproblematiek.
Maar toen hij in 1999 zijn eerste thematentoonstelling “Kunst rond Koers” in Geraardsbergen voorstelde, had hij geen idee dat dit thema twintig jaar deel zou uitmaken van zijn artistieke leven en pas na drie edities (1999 – 2001 en 2019) en zeventien exposities in België, Nederland en Frankrijk, zijn eindpunt zou bereiken met een slotrit én arrivé in wielerstad Oudenaarde.

waar?

Oud-OLV-Hospitaal
Sint-Walburgastraat
Oudenaarde

wanneer?

Van 14 maart tot en met 5 april 2020
Van woensdag tot en met zondag
Van 13u30 tot 17u30


Tijdens het Rondeweekend op 4 en 5 april 2020 ook open in de voormiddag!
Gratis toegang

MULTIMEDIAAL WIELERTHEATER

Radio Koers

CHRISTOPHE VANDEGOOR

In Radio Koers vertrekt sportjournalist Christophe Vandegoor vanuit zijn tienerjaren en een kortstondig bestaan als een bescheiden jeugdwielrenner. Helaas verzeilt het talent in een tweede waaier. Met een microfoon in de hand lukt het iets beter om aan de kop van het peloton te sleuren: live vanop een Alpentop in de Ronde van Frankrijk of vanop de legendarische wielerbaan van Roubaix.

Radio Koers is een ode aan de radio en de verbeelding. In deze voorstelling vol wielerverhalen en muziek sleurt Vandegoor u live mee in een massasprint op zoek naar kippenvel.

Oh ja, diep vanbinnen droomt Vandegoor nog steeds van een carrière als drummer, gitarist of bassist bij Foo Fighters. Helaas zal dat er niet meer van komen. Wat niet wegneemt dat hij steeds op zoek blijft gaan naar een moment van ontroering, zowel in de sport als in de muziek.

waar?

CC De Woeker – Oudenaarde

wanneer?

donderdag 26 maart 2020
20u30

menu

WE RIDE FLANDERS Cyclo 

FAMILY RIDE

DE RONDE VAN VLAANDEREN VOOR ELITE MANNEN EN VROUWEN

PUBLIEKSDORP EN JEUGDZONE

DE RONDE VAN VLAANDEREN VOOR BELOFTEN