We Ride Flanders Cyclo

Op zaterdag 6 april rijden 16.000 sportieve fietsers hun Ronde van Vlaanderen tijdens de “We Ride Flanders” Cyclo. Ze trotseren net als hun idolen de Vlaamse hellingen en kasseistroken. Vanaf de middag, met de grote piek tussen 14u00 en 18u00, komen de vele duizenden sportieve wielertoeristen uit binnen- en buitenland over de meet gereden.

Volgens traditie wordt nadien een stop gehouden in het hart van Oudenaarde. Wil je ook graag de wieler ambiance opsnuiven, een terrasje doen en je laten meeslepen op de beats van een dj? Dan is de Markt the place to be.
De partners van de deelnemers kunnen aan de finishlijn hun partner opwachten en hebben in tussentijd ook de mogelijkheid om te vertoeven in alle het aangename dat de stad Oudenaarde te bieden heeft, zoals: het verkennen van onze gezellige winkelstraten of het genieten van een hapje en een drankje op een van onze pittoreske terrasjes van onze diverse horecazaken in het hartje van Oudenaarde.

Belangrijk voor de sympathisanten van de damesploegen die op zondag 7 april de 16e RVV voor dames rijden: deze worden vanaf 16u00 op zaterdagnamiddag, onder muzikale begeleiding, voorgesteld aan het publiek op het podium op de markt.

9u tot 11u:
Ronde van Vlaanderen Family Ride

Om opnieuw werkelijk iedereen van dichtbij te kunnen laten meegenieten van de unieke wielersfeer, pakt Peloton dit jaar opnieuw uit met “de Ronde van Vlaanderen Family Ride” op zaterdag 6 april. Deze fietstocht is volledig uitgestippeld op maat van een gezin. 
De deelnemers vertrekken vanuit Oudenaarde voor een tocht van +- 18 km langs een vlak en veilig parcours. De laatste 4km gaan over het parcours van zondag. Iedereen krijgt zo de kans aangeboden om zelf eens over de aankomst van de o zo befaamde Ronde te fietsen. Dit is een ideaal gegeven dat kan dienen als de perfecte gezinsactiviteit, dat kan vervolgd worden door te genieten van de sfeer en animatie op de markt.

 

Studio Brussel op Droesbekeplein

Net als vorig jaar slaat Studio Brussel opnieuw zijn tenten neer op het Droesbekeplein.
Het verslag zal live te horen zijn op Studio Brussel vanaf 13u én te bekijken op één, op zaterdag 6 april van 14u tem 18u.

Save the date!

Voorstelling Elite Damesploegen

Alle damesploegen die op zondag de 16e RVV voor Elite Dames rijden, worden zaterdagnamiddag voorgesteld op het podium op de markt onder muzikale begeleiding. Ook hier nodigen wij alle supporters en toeschouwers uit om op post te zijn!

Brochure alle Info

download hier het infoboekje van het Ronde Weekend


Een papieren versie zal je gratis kunnen afhalen in de Dienst Toerisme of het Centrum Ronde van Vlaanderen, of tijdens het Rondeweekend zelf in de infokiosk op de Markt.

 


foto-album cyclo 2019

klik hier om het foto album te openen, en uw foto te downloaden.

 

De Ronde in Oudenaarde

Sfeerfoto's de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen

logo Stad Oudenaardelogo Ronde van Vlaanderenlogo Golazologo Centrum Ronde van Vlaanderen CYCLO