We Ride Flanders Cyclo

Op zaterdag 31 maart 2018 rijden 16 000 sportieve fietsers hun Ronde van Vlaanderen tijdens de “We Ride Flanders” cyclo. Ze trotseren net als hun idolen de Vlaamse hellingen en kasseistroken.

Wacht je partner op aan de finishlijn en geniet intussen van wat Oudenaarde je die dag te bieden heeft : neem een kijkje in de winkelstraten of geniet van een hapje en een drankje op een van de gezellige terrasjes op de Markt van Oudenaarde.

Sinds dit jaar kan je meezingen met de Ketnet-show op de Markt of samen met Studio Brussel de renners volgen op het Droesbekeplein.
Alle damesploegen die op zondag de 15e RVV voor dames rijden, worden zaterdagnamiddag voorgesteld op het podium op de Markt.
Of neem een kijkje in de winkelstraten en geniet van een hapje en een drankje op een van de gezellige terrasjes op de Markt van Oudenaarde.

8u30 tot 10u30:
Ronde van Vlaanderen Family Ride

Om werkelijk iedereen van dichtbij te kunnen laten genieten van de unieke wielersfeer, pakken Peloton en Ketnet dit jaar uit met een nieuwigheid: de Ronde van Vlaanderen Family Ride op zaterdag 31 maart. Deze fietstocht is volledig uitgestippeld op maat van een gezin.
De deelnemers vertrekken vanuit Oudenaarde voor een tocht van 18 km langs een vlak en veilig parcours. Wrapper Thomas geeft het startschot en zwaait de deelnemers uit. Onderweg kom je zeker Olly Wannabe tegen, hij moedigt vanuit zijn wagen de deelnemers aan. Er wordt gefietst in een groene omgeving en aan het gezellige Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem is een tussenstop voorzien. Hier voorziet Ketnet goochelact Trix, staat een meet & greet met Kaatje op de agenda en kan je de Helden van Ketnet ontmoeten.
Vanuit domein de Ghellinck leidt het parcours ons over de laatste vijf kilometer van de enige echte Ronde. We rijden onder de officiële finishboog door, richting de markt van Oudenaarde. Daar trakteert Ketnet ons op een muzikaal optreden op de markt en kan je je uitleven op de Ketnet-springkastelen.

Studio Brussel op Droesbekeplein

Linde Merckpoel - samen met reporters Stijn Vlaeminck en Eva De Roo - brengt het sfeerverslag uit van de Ronde Van Vlaanderen Cyclo.
Live te horen op Studio Brussel vanaf 13u én te bekijken op één, op zaterdag 31 maart van 14u tem 18u.

Voorstelling Elite Damesploegen

Alle damesploegen die op zondag de 15e RVV voor Elite Dames rijden, worden zaterdagnamiddag voorgesteld op het podium op de markt, met muzikale begeleiding door Coverband Magnet.


Brochure alle Info

download hier je brochure.(pdf-document)

Een papieren versie zal je gratis kunnen afhalen in de Dienst Toerisme of het Centrum Ronde van Vlaanderen, of tijdens het Rondeweekend zelf in de infokiosk op de Markt.

 


Plan Oudenaarde centrum tijdens de Ronde voor wielertoeristen

klik voor download en grotere versie.

Sfeerfoto's de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen

logo Stad Oudenaardelogo Ronde van Vlaanderenlogo Golazologo Centrum Ronde van Vlaanderen CYCLO