activiteiten en events

menu

activiteiten

tentoonstelling

twee workshops van KOERS

met Carl Berteele & Geert Vandenbon

Verlekkerd op koers en zin om je tanden in de collectie van KOERS | Museum van de Wielersport te zetten? Kom dan naar de gratis workshops op 11 maart en schrijf mee wielergeschiedenis!

1.Workshop Wielerfoto’s

Het vrijwilligerspeloton van KOERS rijdt bij het beschrijven van hun rijke verzameling wielerfoto’s een ware tijdrit. Zes etappes zijn reeds verreden en daarmee zijn al 6000 foto’s beschreven. Ook zin om mee te (be)schrijven? Ontdek een schat aan historische wielerfoto’s.

2. Workshop Wikipedia

KOERS brengt de kermiskoers en haar helden naar Wikipedia, om hen zo wat meer in de kijker te plaatsen. Dit doen we in een heus WIKIpeloton. Wil je graag aansluiten? Duik mee in de wereld van de kermiskoers.

 

waar?
Centrum Ronde van Vlaanderen C De Woeker – Oudenaarde
051 26 24 00 (info)

wanneer?
zaterdag 11 maart 2023
10u – 17u

gratis – inschrijven verplicht via online formulier voor Wielerfoto’s beschrijven of Wikipedia

Infotainment DE KOERS. ONS LEVEN

met Carl Berteele & Geert Vandenbon

Carl Berteele is sinds 1993 de stem van de koers op Sporza-radio. Soms helder en warm vanuit de studio, vaak trillend op de motor op dokkerende kasseien, of zwetend op een knotsgekke col. Of het nu de Tour is, het WK of Vlaanderens Mooiste, als geen ander analyseert Carl pijlsnel de koers en wat er omheen gebeurt. Met passie, een rijke taal en altijd to-the-point. 30 jaar koers vanop de eerste rij levert een schat aan verhalen en anekdotes op. Wielersport als onuitputtelijke inspiratie. Geert Vandenbon is de muzikant van dienst. Zo ging hij eerder al als singer-songwriter de boer op met Michel Wuyts.

waar?
CC De Woeker – Oudenaarde
055 335 135 (info)

wanneer?
donderdag 23 maart 2023
20u30

15 € toegang – reservaties via 055 390 363

lezing met Filip Osselaer

Ruben Van Gucht

Filip Osselaer vertelt over de koers en het leven, winnen en verliezen, de prachtige belevenissen in de koers, de mannen die hun verhalen vertellen (en ook heel mooie dingen over de Ronde Van Vlaanderen).
Zijn recent boek ‘Eddy! Planckaert, altijd coureur gebleven’ is zeker een aanrader. De lezing gaat door in ons Luisterhuis (vLEESHUIS) – Bibliotheek Oudenaarde.

waar?
Luisterhuis (vLEESHUIS) – Bibliotheek Oudenaarde

wanneer?
donderdag 16 maart 2023
20u00

menu

WE RIDE FLANDERS Cyclo 

DE RONDE VAN VLAANDEREN VOOR ELITE VROUWEN EN MANNEN

VAN MARKT TOT PUBLIEKSZONE