Helden van de Kunst

menu

activiteiten

tentoonstelling

HELDEN VAN DE KUNST

Project met leerlingen van de Bernardusdriesprong

Kunstproject door leerlingen

Helden van de Kunst is een kunstproject met leerlingen van de Bernardusdriesprong, een school in Oudenaarde op maat voor jongeren met een verstandelijke beperking en/of een autismespectrumstoornis. Vorig jaar startten ze met het project Helden van de Kunst waarbij tieners en jongvolwassenen (14 – 25 jaar) met een matige tot ernstige mentale beperking zich uitleven op doek met verf en penseel.

Kom kijken

Ook dit jaar zetten ze het project Helden van de Kunst verder en zijn er tientallen kleurrijke schilderijen gemaakt in het teken van de koers. Dit jaar zal je de kunstwerkjes van de leerlingen vanaf enkele weken voor de Ronde kunnen aanschouwen in etalages van enkele lokale handelaars. Zo ondersteunen zij letterlijk en figuurlijk dit unieke project. Sta versteld van het talent van deze leerlingen en kom een kijkje nemen in het centrum van de stad.

Wie koopt een werk van Herr Seele en steunt daarmee het goede doel?

Als peter van Helden van de Kunst gaf Herr Seele de leerlingen een masterclass en maakte hij ook zelf een kunstwerk voor dit project, getiteld ‘De Flandrien’. Benieuwd naar dit nieuwe werk van Cowboy Henks geestelijke vader? ‘De Flandrien’ wordt tijdelijk tentoongesteld in het Centrum Ronde van Vlaanderen.

waar?
In de etalage van een vijftigtal handelaars in de winkelstraten in het centrum van Oudenaarde.
Ontdek hier welke handelaars meedoen.

wanneer?
Midden maart tot aan de Ronde

menu

WE RIDE FLANDERS Cyclo 

DE RONDE VAN VLAANDEREN VOOR ELITE VROUWEN EN MANNEN

VAN MARKT TOT PUBLIEKSZONE