Hoe geraak ik in Oudenaarde tijdens het Ronde-weekend?

menu

Hoe geraak ik in Oudenaarde tijdens het Ronde-weekend?

Met de gratis pendelbussen van De Lijn

De vlotste manier om zondag naar de Ronde te komen? Dat doe je met de gratis pendelbussen van De Lijn. Vanuit Oudenaarde, Kluisbergen en Ronse reis je tot in de finale van de Ronde van Vlaanderen. Bekijk hier de dienstregeling van de 3 pendelbussen.

Pendelbus A  van Oudenaarde naar Kwaremont/RVV-straat

Met deze pendelbus:

  • geraak je vlot op de Markt in Oudenaarde voor de start van de Elite Vrouwen en de passages van de Elite Mannen en Vrouwen. Stap af aan halte A5 en wandel een kleine 10 minuten tot aan de Markt.
  • bereik je ook vlot de aankomstzone en het publieksdorp in Oudenaarde. Stap af aan halte A3 en wandel een tiental minuten.

Pendelbus B van Ruien naar Kwaremont/RVV-straat

Pendelbus C van Ronse naar Kwaremont/RVV-straat

Op zoek naar meer informatie over de pendelbussen? Surf naar https://delijn.be/rondevanvlaanderen

Met de trein naar de finale van de Ronde

Vermijd rijstress en het zoeken naar een parkeerplaats en kom met de trein naar de Ronde van Vlaanderen! Vanuit verschillende steden van ons land heb je rechtstreekse treinverbindingen naar Oudenaarde. Op de dag van de Ronde worden bovendien drie extra treinen voorzien.

Tip : Reis met het Weekend Ticket en geniet van 50% korting op jouw heen- en terugreis!

Op zondag 2 april wordt de treindienst uitgebreid. In samenwerking met de organisatoren voorziet NMBS 3 extra treinen om je vlot naar de Ronde Van Vlaanderen te brengen:

  • Extra vertrekken om 10u58 en 12u48 vanuit Gent-Sint-Pieters naar Oudenaarde en naar Ronse.
  • Extra vertrek vanuit Ronse naar Gent-Sint-Pieters om 18u50 (om 19u05 in Oudenaarde).

Met de fiets of te voet

Kom je met de fiets, dan zijn er voldoende fietsparkings. In het centrum van Oudenaarde is een gratis fietsenstalling voorzien. De Markt is op zaterdag en zondag enkel bereikbaar voor voetgangers en fietsers.

Met de auto

We raden af om het weekend van de Ronde met de auto te komen. De Markt is namelijk op zaterdag en zondag enkel bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Kom je toch met de auto?
Vanaf de hoofdwegen worden de automobilisten naar de meest aangewezen afrit geleid. Het Verkeerscentrum Vlaanderen geeft aanduiding op de borden naar de regio Oudenaarde – Kluisbergen – Ronse. Vanaf de afritten wordt signalisatie aangebracht naar de gratis pendelparkings en pendelbussen.

  • Parkeer je op de industriezone de Meersbloem – ‘t Spei. Dan kan je vandaar te voet via het trapje aan het Administratief Centrum Maagdendaele de brug over de Schelde wandelen om zo het stadscentrum, de Markt of aankomstzone te bereiken.
  • Parkeer je in de centrumstraten, deze zijn toegankelijk via Eine, Bevere of Leupegem.
  • Parkeer je op de industriezone Bruwaan, deze is terug beschikbaar gesteld voor het publiek. Dan neem je Pendelbus A vanaf De Bruwaan, halte A4, tot aan de achterkant van het station, halte A5, op wandelafstand van de Markt, of tot aan halte A3, op wandelafstand van de aankomstzone.
    Bekijk de route van de Pendelbus A van Oudenaarde naar Kwaremont/Ronde Van Vlaanderen-straat.
  • Parkeer je op de parking van de NMBS, gelegen aan de achterkant van het station. Je kan tussen 9u en 20u binnenrijden op deze parking, uitrijden kan tot 1u ’s nachts.

Er is een parking voorzien voor mindervaliden op de parking Smallendam in Oudenaarde. Stuur ons vooraf een mailtje (deronde@oudenaarde.be) zodat we jouw plekje kunnen voorzien en de aanrijroute kunnen meegeven.

Verkeersmaatregelen

Om het Ronde-weekend veilig te laten verlopen, zijn er heel wat
verkeersmaatregelen genomen. In sommige straten geldt een parkeerverbod, eenrichtingsverkeer en/of verboden verkeer.

Verder blijft Oudenaarde in het weekend vlot bereikbaar met de trein of bus. Plan je reis goed van tevoren.

Volg de laatste verkeersinfo via de Facebook en Instagram van de politie op:

https://www.facebook.com/politiezonevlaamseardennen/

https://www.instagram.com/pz_vlaamse_ardennen/

Hoe vlot op zaterdag in het stadscentrum tot bij je favoriete winkel en/of horecazaak geraken? Bekijk hier het plannetje van het centrum voor zaterdag 1 april met praktische info over afgesloten straten en doorgang voor automobilisten.

menu

WE RIDE FLANDERS Cyclo 

DE RONDE VAN VLAANDEREN VOOR ELITE VROUWEN EN MANNEN

VAN MARKT TOT PUBLIEKSZONE