mobiliteit tijdens het Ronde-weekend

menu

mobiliteit

centrum Oudenaarde

De Markt is op zaterdag en zondag enkel bereikbaar voor voetgangers en fietsers. In industriezone de Meersbloem kan geparkeerd worden, via de brug over de Schelde wandel je zo het stadscentrum binnen. Er zijn ook voldoende fietsparkings.

naar Oudenaarde met de auto

Vanaf de hoofdwegen worden de automobilisten naar de meest aangewezen afrit geleid. Het Verkeerscentrum Vlaanderen geeft aanduiding op de borden naar de regio Oudenaarde – Kluisbergen – Ronse. Vanaf de afritten wordt signalisatie aangebracht naar de gratis pendelparkings en pendelbussen.

Kom je met de fiets, dan zijn er voldoende fietsparkings.
De Markt is op zaterdag en zondag enkel bereikbaar voor voetgangers en fietsers.

Parkeer je in industriezone de Meersbloem – ‘t Spei. Vandaar kan je te voet via een trapje aan het Administratief Centrum Maagdendaele de Markt of de aankomstzone bereiken.

Parkeer je in de centrumstraten (via Eine, Bevere of Leupegem toegankelijk)

Parkeer je op de industriezone Bruwaan, deze is terug beschikbaar gesteld voor het publiek. Neem Pendelbus A vanaf De Bruwaan (halte A6) tot aan de achterkant van het station (halte A7) op wandelafstand van de Markt, of tot halte A5, op wandelafstand van de Aankomstzone.

Bekijk hier de route van de Pendelbus naar Oudenaarde – Kwaremont/RVV-straat.

Parkeer je op de parking van de NMBS, gelegen aan de achterkant van het station. Je kan tussen 9u en 20u binnenrijden op deze parking, uitrijden kan tot 1u ’s nachts.

Er is een parking voorzien voor mindervaliden op de parking Smallendam in Oudenaarde. Stuur ons vooraf een mailtje (deronde@oudenaarde.be) zodat we jouw plekje kunnen voorzien en de aanrijroute kunnen meegeven.

Met de trein naar de finale van de Ronde

Vermijd rijstress en het zoeken naar een parkeerplaats en kom met de trein naar de Ronde van Vlaanderen!

Op zondag 3 april wordt de treindienst uitgebreid. In samenwerking met de organisatoren voorziet NMBS 3 extra treinen om je vlot naar de Ronde Van Vlaanderen te brengen:

  • Extra vertrekken om 8.56 u. en 11.00 u. vanuit Gent-Sint-Pieters naar Oudenaarde en naar Ronse.
  • Extra vertrek vanuit Ronse naar Gent-Sint-Pieters om 18.50 u (om 19.05 u in Oudenaarde).

 

Reis met het Weekend Ticket en geniet van 50% korting op jouw heen- en terugreis!

 

Alle info, dienstregelingen en aankoop van het Weekend Ticket vind je op https://www.belgiantrain.be/nl/leisure/events/ronde-van-vlaanderen

menu

WE RIDE FLANDERS Cyclo 

DE RONDE VAN VLAANDEREN VOOR ELITE VROUWEN EN MANNEN

PUBLIEKSDORP, JEUGDZONE & AFTER EVENT

DE RONDE VAN VLAANDEREN VOOR DE JEUGD